Verdensledende VR selskap til Elverumregionen – EON Reality Norway etableres

Verdensledende VR selskap til Elverumregionen – EON Reality Norway etableres

Et av verdens ledende selskaper innen virtuell virkelighet etablerer seg i Norge. Mellom spillutviklere, IT-selskaper og studenter vil de finne sin plass i Hamar og i Elverum.

Kontakt med lokale aktører har de allerede sikra seg. Historien begynte da Eon var i samtaler med selskapet Crisis Training for over to år siden. De utvikler metoder og dataverktøy for store kriseøvelser for blant annet politi, brannvesen og mannskap på oljeplattformer.

– Vi hadde veldig lyst til å samarbeide med dem og ser for oss å sentrere den delen av våre prosjekter hit, sier Jacobsson.

Etter mange samtaler, der flere var resultatløse, kom avtalen i boks. Andre aktører i både Danmark og Sverige var utkonkurrert på vegen.

– Det regionale samarbeidet har vært avgjørende. Nå vil hele området – og på sikt hele landet – tjene på det, sier daglig leder i Elverumregionen næringsutvikling, Knut Henrik Aas.

I første omgang skal det bygges to opplevelsessenter, ett i Hamar og ett i Elverum. Disse skal være åpne for aktører som ønsker å ta dem i bruk. Det opprettes et eget ettårig studie ved Høyskolen i Hedmark og de involverte ser store muligheter for å skape arbeidsplasser.

 

Les hele saken her